Inte boderline utan IPS: instabil personlighetsstörning

Boderline är ett sjukt gamalt ord och idag används IPS istället. Rykterna på internet gör mig tokig och säkert många andra som också har det.
IPS är faktiskt en "diagnos" som handlar om känslighet. Rykten om hämnd, otrohet, manipulera och annat stämmer inte på många, och självklart så tar man åt sig som har det då ALLA kan vara det, men endast för att man har en diagnos så kan man skylla på den och skriva om det på nätet.

IPS handlar om att man är känslomässigt sårbar för omgivning, ens tankar och har svårt att kontrollera känslostormarna som kommer inombords vilket gör att man ex. får mycket ångest, känner sig ledsen osv. Alla är olika, men man måste minnas att IPS gör inte att man blir ex. otrogen. Ips gör att man kan uppfattas som överdriven då känslorna fylls inom en och ligger kvar länge, mycket längre än hos en annan "vanlig" person.
Självkänslan är låg, vissa har destruktivt beteende och svårt att hantera relationer och vanliga saker som uppstår i vardagaen..

Man bryter ihop och gråter, får sådan ångest att man inte kan andas, man kan spy, känns som hela marken försvinner, det känns som ett öppet sår i hjärtat.. man blir arg för små saker och har impulser som är svåra att kontrollera.
Detta visar sig olika på alla.

bakgrunden till det hela kan vara att man är född med en sådan känslighet och om man inte får den kärlek och trygga uppväxten som man behöver kan detta utvecklas. Vissa får det på grund utav en dålig uppväxt. Såklart man påverkas om man exempelvis. blivit sexuellt utnyttjad av sin far, slagen av sina föräldrar, bortglömd och blivit psykiskt misshandlad. Det finns många faktorer, och oftast den med IPS tränger undan så mycket känslor för att exempelvis överleva den svåra situationen att den skadar sin självrespekt, självkänsla osv.

En tanke att tänka på!

/ För Er med IPS

RSS 2.0